"Kunst er en bouillonterning af akutte følelser og sandheder." Interview med Fulvia fra THE GLOW INST.

27781918_10156255273382269_1830126024_n.jpg

1. Vil du fortælle lidt om hvem du er, dine hjerte-projekter & hvad du arbejder med?

Jeg skaber magiske og sanselige offline-oplevelser for mødre, hvor hverdagen kan smelte væk.

Jeg kalder det 'magi for mødre'.

Magien kommer i form af oxytocin og dopamin: to fantastiske 'feel good'-hormoner, som jeg stimulerer gennem bl.a. reflexlogi. Rammen for oplevelsen er et lille rum, som er så smukt og kærligt, at man ikke har lyst til at forlade det igen. 

Jeg arbejder med blid bindevævsmassage, lymfedrænage, reflexologi og ansigtszoneterapi.

Men i høj grad også med samtaleterapi, kunst og poesi. 

Jeg brænder for kvinders (i særdeleshed mødres) mentale wellness. Jeg interesserer mig for vores behov for alenetid, vores længsel efter skønhed (at opleve kunst, naturen, smukke ting etc), vores hormonsystem, vores cyklus, vores identitet og vores behov for ro.

2. Hvordan fik du modet til at tage det første skridt til det selvstændige liv? 

Længslen efter at blive selvstændig har næsten altid været der, men modet kom under min barsel i 2016. Jeg måtte simpelthen tage chancen og gøre det, som jeg ved verden (og jeg selv) har brug for: et kærligt og inspirerende opleveles- og sanserum for mødre. 

Jeg var fuld af mod, fordi jeg havde en meget svær graviditet. Tror det er meget normalt at føle sig fuld af mod og gejst, når man er på den anden side af et alvorligt sygdomsforløb. Man ændrer simpelthen syn på tid, frihed og mening. De gamle overbevisninger giver ikke mening længere. Jeg begyndte f.eks. at spørge mig selv: 'hvorfor betyder en flot titel noget for mig? betød titlen noget, da jeg var syg og sårbar?'. Svaret var: 'nej, den titel betød ikke noget mens jeg var syg. Den betyder ikke længere det samme. Det er faktisk vigtigere for mig at lave noget, som giver mening og tilfredsstiller min skabertrang'. 

Det samme sker også når man har født: man er jo ikke rigtigt den samme person længere. Uanset om det er 1. eller 3. gang man føder. En fødsel er altid en genfødsel. Eller måske en portal til en anden version af en selv.

Så jeg tog springet fordi: jeg havde lyst, jeg fik modet og fordi jeg blev klar.  

3. Hvad er dine grundværdier for din business og hvordan følger de dig i din hverdag? 

Jeg går meget op i at mine ydelser skal give mening for mig og for den person der er kommet for at opleve behandlingen.  

Mine klienter skal mærke, at jeg virkelig ønsker at skabe en særlig oplevelse for dem. Derfor er alt skræddersyet og personligt.  

Det er vigtigt for mig, at skabe noget som jeg selv ville købe igen og igen. Det påvirker mig rigtigt meget i min forretningstilgang. 

Det skal være bæredygtigt, eksklusivt, uprætentiøst, personligt, kærligt og med en intention om at gøre en rigtig forskel for både mig og klienten.

Alle elementer i mine behandlinger er økologiske og så vidt muligt lokale. Jeg vil gerne have et rigtigt bånd til kilden. Uanset om det er keramikeren, hende der laver olierne eller urteproducenten. Jeg vil hele tiden tættere og tættere på. For at forstå, hvor råvarerne og elementerne kommer fra og hvem menneskerne bag er. Jeg bygger jo videre på noget de har skabt. Så jeg skal forstå og stå ind for de ting jeg formidler videre. 

Så jeg føler mig lidt som en kok, kunstner, sanseligheds-alkymist og kurator når jeg behandler. Og klienten interagerer med både mig, råvarerne, tingene, sig selv og producenterne når de ligger på briksen. 

4. Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Vi står op og gør os klar til dagen. Esben afleverer Laura i skole og jeg bliver hjemme med Viggo indtil 9-tiden, hvor vi tager det stille og roligt. 

Så afleverer jeg ham og tager op til The Glow Inst., hvor jeg gør klar til dagens behandlinger. Alle mine behandlinger tager god tid, så jeg er der som regel indtil 15-tiden. 

Så henter jeg børnene. Vi spiser ved 18-tiden og gør derefter kar til bad og nattøj. Når børnene er puttet, sidder jeg og laver noget med The Glow Inst., researcher eller slapper af med Esben på sofaen. 

5. Hvor arbejder du bedst?

Jeg arbejder bedst, når jeg er alene. Det kan enten være i The Glow Inst. eller hjemme i stuen.

6. Hvor meget af dit arbejde foregår digitalt vs. IRL? Og hvilke redskaber, programmer og platforme gør du særligt brug af?

50/50, tror jeg. Jeg bruger wix.com til at lave hjemmesiden, iZettle som app-kasseapparat, klikbook som bookingsystem, masser af bøger og Instagram.  

7. Hvem inspirerer dig og har du nogle rollemodeller? 

Jeg er meget inspireret af min mentor, Sara Jordell, som har lært mig op i 'behandlingsmagi'. 

Iværksættermæssigt er jeg meget inspireret af Zhuoyan Cai, som har grundlagt Aquarden; et dansk cleantech-firma som har specialiseret sig i rensning af problematisk spildevand. Han har givet mig MANGE skub i iværksætter-retningen og heppet på mig. 

Det er helt vildt fantastisk, når en dygtig iværksætter tror på ens koncept og vision. Det gjorde en kæmpe forskel for mig. 

Så jeg ville klart anbefale iværksætter-spirer, at tale face to face med andre dygtige iværksættere. 

8. Hvor finder du din inspiration og hvordan vedligeholder du den i en travl hverdag?

Jeg bliver faktisk ret motiveret og inspireret, hver gang jeg ser en træt mor på gaden. Eller læser Instagram-opslag skrevet af en træt og udkørt mor. 

Jeg får simpelthen SÅ meget lyst til at skabe en helle og boble for dem.  Ikke af medlidenhed, men meget af identifikation. Jeg ser mig selv og alle andre mødre i hende der går rundt med barnevogn og render under øjnene. Eller i hende, der ikke har sovet i nat. Det er IKKE nemt at være mor. Vi har brug for at komme væk fra den del af vores liv og få en rigtig pause.  

Vi har så meget til fælles, selv om det kan være lidt svært at få øje på de mere sårbare sider af vores ligheder.

Kunst inspirerer mig også meget. Musik, billeder, installationer, film, poesi. 

For mig er kunst en bouillonterning af akutte følelser og sandheder. 

Den brasilianske forfatter, Ferreira Gullar, sagde så smukt: 'Kunst eksisterer, fordi livet ikke er nok'. 

Sådan ser jeg også på det. Kunsten er som en megafon for vores følelser og længsler. Livet kan ikke altid rumme os. 

9. Hvad vil du anbefale for andre i startup processen? Hvor og hvordan starter man bedst ?

Jeg fandt mange spændende skabeloner og artikler på ivækst.dk. Det var et godt sted at starte. 

Bogen 'Future Navigator' kan varmt anbefales. Den gjorde mig så bevidst om, hvad jeg ville forandre og skabe i denne verden. Den fik mig til at se det store billede og sætte mine ideer, intentioner og drømme sammen til et puslespil der gav mening. KÆMPESTORT tak til Anne Skare og LiseLotte Lyngsoe, for at have skrevet sådan en fantastisk bog. 

10. Hvad er dit bedste råd til håbefulde kvinder med lommerne fulde af drømme om et selvstændigt eventyr?

Vær mindre selvkritisk. Opsøg det sjove og bløde. Få hjælp til det, du har svært ved. 

Opsøg et netværk, hvor man kan støtte hinanden. 

Vær ikke bange for, hvad andre tænker (venner, familien, kollegaer). Hold dine ideer hemmelige for dem du ikke er 100% tryg ved. Del dine tanker og ideer med de personer, du virkelig har det godt med. Venner der lytter. I starten er det så rart med venner der lytter aktivt.

Skriv, skriv, skriv. Skriv dine ideer, tanker, følelser. Man behøver ikke at kalde det for en 'forretningsplan'. Det føles så overvældende.

Tag det stille og roligt. Ingen skal læse dine ord. Skriv dem for dig selv. Det er ret terapeutisk at skrive, når man ved, at andre ikke skal læse det. Analyser dine tanker og ideer på en kærlig måde. 

Bedste hilsener,

Fulvia Kryger

THE GLOW INST.

Hvis I vil læse mere om mig + THE GLOW INST. er I meget velkomne til at følge med på min Instagram profil eller LinkedIn.

Cathrine Petersen