5 myter om webdesign og endnu færre undskyldninger for ikke at gå i gang!

Hvad holder dig tilbage? 5 myter om webdesign.

Kan alle virkelig lære at lave hjemmesider ? Er det ikke noget man skal bruge flere år på at lære - og samtidig være teknisk og nørdet for at kunne følge med?

Der findes virkelig mange myter om webudvikling og design. Myter som gør at rigtig mange gode idéer ender på tegnebrættet og aldrig ser dagens lys. Vi tænker derfor det er på tide at feje de største myter indenfor webdesign og udviking af vejen - så du kan se hvilke undskyldninger du ikke længere kan bruge for ikke at gå igang.


Myte nr. 1: Jeg skal være teknisk dygtig for at bygge mit eget website

Niks, det er ikke længere rigtigt! Når du bruger et program som Squarespace, skal du ikke have fingrene i noget som helst kode som HTML eller CSS. Squarespace er i udgangspunktet et kodefrit program og med drag-and-drop funktionen kan du helt bogstaveligt placere indholdet til dit site lige hvor du vil have det - blot med et klik med musen. 


Myte nr. 2: Du skal være designer for at få det til at se prof ud

Helt forkert. Du kan skabe et smukt site der udstråler professionalisme helt af dig selv - det gør du ved at bruge de smukke skabeloner som Squarespace stiller til rådighed. Her har du også flotte skrifttyper til rådighed og simple grafiske elementer der gør at dit site fremstår top professionelt.


Myte nr. 3: Det tager meget (meget!) lang tid selv at lave et website

Nej. Du kan helt selv få dit site online indenfor 7 dage. Vil du gerne holdes i hånden i processen kan du bygge og designe dit site sammen med os. Enten ved at starte på vores on-demand forløb idag eller starte sammen med næste hold af business byggere. Her får du skåret den mere komplekse tekniske del ned til små steps som vi gennemgår sammen og du bliver guidet step-by-step til hvad du præcis skal gøre for at nå i mål. 

Myte nr. 4: Jeg skal vide alt muligt om brugervenlighed

Niks. Squarespace arrangerer automatisk dit indhold sådan at brugeroplevelsen er i top. Du kan arrangerer alt indhold som du vil, tilpasse fonte, farver og billeder og squarespace sørger for at det vises på en måde så det tilpasses det format som dine brugere viser dit site i, feks. på mobil eller tablet.  

Myte nr 5: Det er ikke alle der kan finde ud af at lave et website.

Ikke rigtigt. Idag kan ALLE lære at bygge et website, hvilket nok er hovedbudskabet jeg ønsker at få frem. Det kræver selvfølgelig at du er indstillet på at lære nyt, men det er med webdesign som alt andet. Det kan læres hvis du vil det. Med programmer som Squarespace der gør teknikken lettere end nogensinde vil du ikke bare kunne lære at bygge websites - men du vil også kunne blive rigtig god til det forholdsvist hurtigt.

Og ja, du har nok opdaget at vi er meget glade for Squarespace og anbefaler det så ofte vi kan....grunden til det er meget simpel; nemlig at det pt. er det bedste og mest brugervenlige program til at skabe smukke websites. Så om du ønsker at deltage i workshoppen eller ej - anbefaler jeg at du kaster dig ud i et Squarespace eventyr og prøver det af. Og husk på at at webudvikling gerne må være nemt, sjovt og for alle. 

Jeg håber du har fået måske bare en lille følelse af at du selvfølgelig kan bygge og designe dit eget web-univers.

Og ja, det kan være en mundfuld at gøre det alene... 

Men det er netop derfor vi har udviklet online forløbet der hjælper dig i mål, 

Hvis du ligesom os, gerne vil bruge din tid bedst muligt og synes hurtigt og nemt lyder tiltalende - så er Squarespace et program for dig. 

Vi håber du har fået blod på tanden og skriv endelig hvis du har spørgsmål til at komme igang.

xxx,

Cathrine & Camilla