"Det allervigtigste råd jeg kan give er at definere din egen version af succes." Interview med Sasja fra Thriving Studio! <3

unnamed.png

1. Vil du fortælle lidt om hvem du er, dine hjerte-projekter & hvad du arbejder med?

Mit navn er Sasja, jeg 27 år og er uddannet Brand Designer med 5 års erfaring indenfor kommunikation, marketing og designbranchen. Jeg har efter flere års drømmerier endelig taget mig mod til at starte mit eget firma som hedder Thriving Studio! (Woohoo-jeg-gir-lige-mig-selv-et-klap-på-skulderen). Jeg hjælper kreative kvindelige iværksættere med at stille skarpt på deres brand identitet og indkapsle det i autentisk brand design, så de kan udnytte deres fulde potentiale og blive en kundemagnet

2. Hvordan fik du modet til at tage det første skridt til det selvstændige liv? 

Jeg er upcoming selvstændig i den forstand at jeg har et arbejde som SoMe & Web ansvarlig hos IKEA Taastrup, så Thriving Studio er mit kreative frirum ved siden af. Det har været en årelang proces, og i år har jeg besluttet mig for at gøre det officielt, og ikke bare via word-of-mouth. Selvom jeg hopper og danser af glæde som et lille barn, er der også helt vildt skræmmende. For nu er der jo ikke bare en fantasi, nu er det alvor! Men det har jeg erfaret er helt normalt, især for os kvinder indenfor iværksætterbranchen.

3. Hvad er dine grundværdier for din business og hvordan følger de dig i din hverdag? 

Jeg har tre grundværdier. For det første foretrækker jeg at arbejde med min kunde i stedet for at arbejde for dem. I et ligeværdigt samarbejde er rigtig vigtigt for mig, hvor vi tilpasser hinandens skema og nyder hvert step i processen så vi virkelig kommer ind under huden på kundens virksomhed. Det gør at jeg skaber en langt bedre løsning for kunden i sidste ende.  For det andet har jeg fokus på strategisk og autentisk branding. Min passion startede med kærligheden til design, men har udviklet sig til kærligheden for at hjælpe kreative iværksættere med alligne deres brand identitet med deres visuelle identitet. Min sidste kerneværdi er work life balance. Glæden ved at trives med sin virksomhed kan kun lade sig gøre hvis du førsteprioriterer dig selv i selve udviklingen. Derfor hjælper jeg mine kunder med at finde frem til DERES definition på succes, og tilpasser den visuelle branding i dette. Når man er i balance har man overskuddet til at drive sin virksomhed.

4. Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

I og med at jeg jo har et fuldtidsjob kræver det ekstremt meget disciplin og planlægning. Derfor arbejder primært hverdagsaftener og i weekender. Men heldigvis er min virksomhed bygget på fleksibilitet, og flere af mine kunder har også arbejde ved siden af deres virksomhed, så det fungerer super godt.

5. Hvor arbejder du bedst?

Jeg har i mange år været rigtig slem til at ligge i sengen og i sofaen (gys!) men jeg har lige fået ryddet op på mit hjemmekontor, så nu nyder jeg at min computer står derinde fast. Det gør at jeg har meget mere styr på hvornår og hvor længe jeg arbejder. Det kan jeg virkelig anbefale! når arbejder hjemmefra er det sundt for en at dedikere en fast og indbydende arbejdszone.

6. Hvor meget af dit arbejde foregår digitalt vs. IRL? Og hvilke redskaber, programmer og platforme gør du særligt brug af?

Som sagt er min virksomhed meget fleksibel, og det er den fordi jeg det meste af tiden kan tage mine kundemøder enten telefonisk eller virtuelt. Dog sørger jeg for at prioritere at troppe op fysisk til diverse events, kurser og møder når jeg har fokus på netværk. Det er altafgørende når man er nystartet, at få opbygget nogle nære relationer med ligesindede mennesker, der forstår hvad det vil sige at tage springet som selvstændig. Jeg bruger Instagram og Facebookforums, herunder messenger, samt skype og telefon og mail til at være i kontakt med samarbejdspartnere, netværk og potentielle kunder.

7. Hvem inspirerer dig og har du nogle rollemodeller? 

Indenfor mit fag er brand design ikke særlig udbredt i danmark. Til gengæld er det meget mere udbredt i for eksempel England og i USA er der utallige brand designere og brand stylister som de kalder sig. Der har jeg mange jeg ser op til, og som jeg følger. Når de kan, kan jeg også! Det er godt for motivationen, men det kan også stresse når man ikke selv er længere. Her handler det dog om kun at lade sig inspirere og ikke kopiere andre, hvilket er en hårfin balance. Tit man kan se på andre og blive draget af deres succes, men der er det vigtigt at stoppe op og ikke sammenligne sig med andre.

 8. Hvor finder du din inspiration og hvordan vedligeholder du den i en travl hverdag?

indenfor generel iværksætteri og turde at komme ud over stepperne er jeg helt vild med de to amerikanske kvinder fra http://thinkcreativecollective.com/blog de har både en stor facebook community, masser af inspirerende og brugbare blogindlæg fra dem selv og gæstebloggere og meget meget mere. 

9. Hvad vil du anbefale for andre i startup processen? Hvor og hvordan starter man bedst ?

Det er et svært spørgsmål, for der er jo 1000 ting man skal tænke på som iværksætter. Men hvis man er helt nystartet er det vigtigt at starte med dit MVP, som er dit mest vitable produkt. Du har måske store ambitioner, men du kan ikke det hele på én gang. Vi alle har én ting som vi kan sælge eller tilbyde her og nu, uden at det kræver store investeringer. Så start med denne ene ting, og spring ud i det! så kan du altid bygge på senere, og ikke mindst finjustere. For uanset hvor lang tid du bruger på at regne det hele ud på forhånd, bliver du først klogere når du tør at teste dit produkt af på markedet.

10. Hvad er dit bedste råd til håbefulde kvinder med lommerne fulde af drømme om et selvstændigt eventyr?

Det allervigtigste råd jeg kan give er at definere din egen version af succes. For der kan være mange forskellige årsager til at vi vil være selvstændige. Måske har du opfundet noget helt nyt, og skal overtage hele verden og tjene millioner? Måske er din primære motivation mere frihed og tid med familien. Find ud af hvordan dit liv som selvstændig skal se ud, og tilpas dine produkter, ydelser og kundetyper og dit liv ud fra dette. Ellers kan du komme til at stikke i en retning som slet ikke resonerer med det som du brænder for.

Læs mere om Sasja på https://thrivingstudio.dk

Cathrine Petersenarkiv