Interview med Trine aka en af vores allerførste business-byggere

Trine Ulrich var med på vores aller første hold af business byggere. Hun byggede og designede bloggen www.accountthebeat.dk under vores 6 uger online forløb: Fra idé til web. Idag er hun sprunget ud som selvstændig og nørder med hendes passion for både tal & musik på fuld tid!! Læs mere om Trines vej til at blive selvstændig her og få hendes bedste og ærlige råd med på vejen hvis du selv overvejer at starte op <3

0-1.jpeg

1. Hej Trine, vil du fortælle lidt om hvem du er & hvad du arbejder med for tiden?

Jeg hedder Trine Ulrich og siden 1. september har jeg arbejdet fuldtid i mit firma Account The Beat. Jeg er regnskabsuddannet og har arbejdet med bogføring og administrative opgaver i 10 år. Samtidig har jeg en kæmpe passion for upcoming musik, samt for arrangementer som bruger musikken på en anderledes måde. Enten ved koncertformater i anderledes rammer, ved talks eller på anden måde at dykke ned bag musikken og menneskerne og historierne bag den. Musik kan bringe mennesker sammen på en måde, som intet andet kan. Det er lige meget hvem du er, musik er for os alle. Det har altid været min drøm at kombinere disse 2 verdener, og ikke at skulle vælge imellem det ene og det andet. Derfor besluttede jeg at skabe mit eget job, hvor mine administrative evner kan kombineres med min passion for arbejdet med musikken.

2. Du er midt i startup fasen er lige gået selvstændig. Det synes vi er mega sejt og vil gerne høre mere om processen. Har du haft en plan for at starte op eller mere bare kastet dig ud i det?

Jeg har gået med tanken om at blive selvstændig siden jeg blev færdig med min bachelor for 6 år siden, men følte ikke dengang at jeg havde erfaringen til at tage springet. Tanken om at blive selvstændig begyndte at fylde mere og mere som tiden gik. Jeg trives ikke i et kontorjob fra 9-17 med de samme rutiner dag ud og dag ind. Jeg elsker at arbejde på projekter og får ofte ideér, som jeg ikke har tid eller energi til at løbe med, hvis jeg skal passe et fuldtidsjob samt fritidsinteresser og se mine venner og familie, så meget som jeg ønsker. Ved udgangen af 2018 valgte jeg derfor at sige mit job som regnskabsmedarbejder på spillestedet VEGA op. Det var en rigtig hård beslutning, for jeg elsker VEGA og det var fantastisk at have min daglige gang derinde, men heldigvis kommer jeg jo stadig derinde til en masse koncerter og hilser på mine tidligere kollegaer. Efter nytår startede jeg i et deltidsjob, som var et tidsbegrænset vikariat på 25 timer om ugen. Dette gav mig tid til stille og roligt at bygge mit firma op, uden at skulle stresse over den økonomiske del imens.

3. Har du nogle særlige grundværdier for din business og hvordan følger de dig i din hverdag?

Mine vigtigste værdier er at det skal føles rigtigt både i hjertet og i maven, for hvis det gør det, så ved jeg at jeg altid vil kunne levere det bedste stykke arbejde til kunder og samarbejdspartnere. Det lyder nemt, men som nyopstartet selvstændig kan det faktisk være ret svært at sige "nej tak", og det øver jeg mig stadig på at gøre uden at få dårlig samvittighed.

4. Hvordan vurderer du hvilke opgaver du tager ind - både i omfang og indhold ?

Tidsmæssigt kigger jeg på hvor længe opgaven tager og i hvilket tidsrum den kan ligge. Det er lidt af et puslespil og jeg sørger altid for at have min kalender 100 % opdateret, så jeg har et nemt og hurtigt overblik. Indholdsmæssigt kigger jeg på om jeg nu føler at jeg er den bedste til at løse opgaven, ellers anbefaler jeg evt. nogen som er stærke på de områder jeg er usikker på. En opgave skal helst give lidt sommerfugle i maven og kriblen i fingrerne efter at komme igang.

5. Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Jeg har en kontorplads hos et revisionsfirma, som jeg samarbejder med, og her lander jeg oftest ved 8-9 tiden om morgenen og herfra kan klokken blive alt imellem 14 og 21 før jeg er ude af døren igen. Ofte får jeg begravet mig i en opgave og glemmer tiden, så jeg sætter en alarm på min telefon, hvis jeg har en aftale jeg skal ud af døren til. Jeg er mest på kontoret hvis jeg har bogføringsopgaver, hvis det er mere kreative projekter og idéudvikling jeg skal arbejde med, så sidder jeg ofte et sted ude i byen eller ude i naturen med min notesbog.

6. Hvor meget af dit arbejde foregår digitalt vs. IRL? Og hvilke redskaber, programmer og platforme gør du særligt brug af?

Det er nok 70/30, IRL er når jeg har møder og sparring med kunder og samarbejdspartnere. Det er rigtig vigtigt for mig at komme ud og møde dem jeg arbejder med IRL, og også gerne se hvad de laver. Det giver mig en meget bedre forståelse for hvordan jeg bedst kan assistere dem. Mine mest brugte programmer er officepakken og regnskabsprogrammerne C5 og Economic.

7. Hvad er det bedste ved at være selvstændig ?

Det bedste er at jeg selv kan disponere min tid. Jeg har nogle deadlines på opgaver, men om jeg løser dem tidlig morgen, sen aften eller i weekenderne, det bestemmer jeg helt selv. På mine mere kreative projekter gør det også at jeg kan arbejde imens jeg føler mig inspireret, så hvis en tanke eller idé dukker op, så har jeg mulighed for at løbe videre med den.

8. Hvad er det mest udfordrende ?

Det mest udfordrende er at holde fri, når ens privatliv og arbejdsliv pludselig ikke har nogle naturlige grænser imellem sig. Jeg har f.eks. slet ikke holdt nogen form for sommerferie i år, fordi det bare har kørt derud med opstarten. Det er noget jeg er obs. på og jeg sørger også ind imellem for at rive en hel dag ud af kalenderen hvor jeg slet ikke tænker på arbejde. Jeg har fundet ud af at dette gør jeg bedst ved at bruge dagen sammen med familie eller venner, så ryger telefonen ikke så nemt op af lommen og ind på arbejdsmailen.

9. Hvad vil du anbefale for andre i startup processen? Hvor og hvordan starter man bedst ?

Jeg vil anbefale at starte stille og roligt op, og bygge op lidt af gangen. Personligt startede jeg med at bygge min hjemmeside op, og starte med min musikblog. Herefter har jeg bygget firmaet op omkring denne. På den måde havde bloggen den betydning at jeg havde mulighed for at etablere et endnu større netværk og der igennem også afsøge hvilke behov de mennesker jeg gerne vil arbejde med reelt har. Det allerede at have nogle kanaler, også på SoMe gjorde at jeg havde noget som allerede var etableret så jeg ikke skulle starter helt fra bunden af med at skulle bygge alting op, men har kunne tage et skridt af gangen og bygge oven på. Det kan virke meget overvældende at skulle starte noget op helt fra bunden af, så det at tage lidt af gangen og hele tiden lære af prosessen, har været og er stadig en stor hjælp, for jeg er langt fra færdig med at bygge min business op

Et andet godt råd er at række ud og bede om hjælp til det du føler er svært at løse alene. Tal højt om dine ideér og udfordringer, kast dem ud i verden og se hvilken feedback der kommer tilbage. Jeg har brugt Byg din Business forløbet til at komme i gang, og lige nu er jeg i et forløb med Pernille fra Mind Your Finances, hvor jeg får en masse god faglig og personlig sparring. Derudover har jeg brugt mit netværk, hvor jeg har drukket kaffe med nogle dygtige mennesker og snakket om mine ideér og fået deres feedback. Sidst men ikke mindst har mine veninder været med på sidelinien hele vejen, og det har været guld værd. De er gode til at heppe på mig, og fejre enhver lille milepæl. Og så sørger de for at trække mig ud af min lille bobble, og husker mig på at nyde livet udenfor arbejdet engang imellem.

Skærmbillede+2018-07-23+kl.+11.11.22.png