"Dit team er altafgørende for din virksomheds succes." - Interview med MIILD MAKEUP, verdens første svanemærkede makeup-mærke

Tanja & Tine,  https://miild.dk/

Tanja & Tine, https://miild.dk/

Først lidt om jer! Hvem er I og hvordan mødte I hinanden?

Sammen er vi to kvinder, der brænder for at revolutionere et beauty marked og skabe en virkelighed, baseret på gennemsigtighed, ærlighed og være i øjenhøjde med vores kunder.

Fællesnævneren for os rent privat, er vi to kvinder, er begge er vokset op på landet, langt væk
fra storbyens larm. Vi har som sådan ikke fået beauty ind med modermælken da ingen af vores mødre har gået op i makeup. De har begge opdraget os med gode værdier, som at man skal elske sig selv for den man er. Beauty er en fælles interesse der er kommet senere, som et kreativt element der er blevet til en passion i vores liv.

Tine: Jeg er 28 år og fra Tølløse. Har en baggrund som kosmetiker, makeup artist og allround skønhedsnørd.

Tanja: Jeg er 31 år og fra Kullerup på Fyn. Er også uddannet MUA. Har lavet mange musikvideoer og beauty editorials. Jeg er en kæmpe holistisk beauty nørd.

Vi mødte hinanden for 10 somre siden på Kosmetiker Skolen i Nordvest og fra dag 1 var der god kemi mellem os. Mange troede faktisk, at vi var søskende, på trods af vi overhoved ikke ligner hinanden. Mellem os, var der en fælles passion for beauty verdenen og alt det magiske den bringer med sig.

Hvad er Miild?

Miild er det første makeup brand med tre certificeringer: AllergyCertified, Svanemærket og Ecocert Cosmos. Vi er allergivenlige, bæredygtige, og økologiske. Det blev skabt fordi vi manglede makeup produkter, hvor vi kunne føle os trygge, uden at få reaktioner som rødme, kløe og hævelser. Vi manglede selv produkter hvor vi vidste hvad der var i. Vi bruger ingredienser som kan spises, og som er helt rene i forhold til konservering og hormonforstyrrende stoffer. DET føles godt!

Møns Klint front.jpg

Hvad er fordelene ved at have en business sammen med en ven?

Tine: Alt har været helt nyt for os. At starte en virksomhed. Så vi har lært hinanden at kende på helt nye måder, derfor kan vi ikke engang sige “at kende hinanden godt” :-)
Der kan helt sikkert være en dynamik som er rigtig fed når venner ide udvikler sammen !!

Tanja: Fordelene kan være, at man kender hinanden rigtigt godt. Og det gør du sikkert også, men måske ikke på de punkter og områder, som du skal tage stilling til, når du laver forretning sammen. Den klare fordel, som jeg ser det, er, hvis du formår og bruge den viden man har om hinanden, til at forstå og respektere hinanden i alle processer.

Har der været nogle udfordringer relateret til jeres business og venskab?

Tanja: Det er uundgåeligt med udfordringer og konflikter. De vil opstå ofte, især hvis man ikke har fået defineret rammer og ansvarsområder, men det vigtige er, hvordan du lærer at tackle dem. Vi er som udgangspunkt forskellige personer, der håndterer pres forskelligt, så udfordringen kan være at forstå hinanden i de pressede situationer.

Tine: Ja, der er udfordringer, men vi tager dem med åbne arme. Det kan være svært hvornår du har din hat på som ven, og hvornår du har den på som forretningspartner. Det er noget vi har øvet os på, og som vi har fået hjælp til. Det har været rigtig godt at få nogle udefra til at hjælpe os med denne øvelse.

Når man er venner og arbejder sammen, så kan man ikke undgå, at det hele bliver lidt personligt. Man har hver især et indblik i hinandens privatliv og følelsesliv. Ser I det som en fordel eller ulempe, når det kommer til at have et firma sammen?

Tine: Det er vigtigt at kunne skelne mellem de to ting. Man kan skabe nogle rammer for, hvornår taler vi om arbejde, og hvornår fortæller vi hinanden om hvad der sker derhjemme. Vi er meget sammen hver dag hvor Miild fylder det hele, så derfor kan det til tider godt være svært også at være veninde og overskue at være følelsesmæssigt involveret i hinandens liv, på daglig basis.

Tanja: De fleste af os er drevet og påvirket af følelser, så hvis der er udfordringer privat, så vil det oftest påvirke din dag og dit humør. Jeg ser det udelukkende som en fordel, at vi kender hinanden privat, så hvis der er brug for det, så kan man støtte hinanden ekstra.
Når det så er sagt, så er det vigtigt at turde snakke om alt. Snakke om, hvad ens forventninger er, snakke om, hvad du har brug for i den nye relation. Turde at være åben omkring, hvad der er vigtigt for dig.

Kan I give et (eller flere) råd til venner, som skal starte et firma på sammen? Hvad skal man være opmærksom på?

Tanja: Når man starter virksomhed sammen, så tænk konsekvenser igennem først. Spørg jer selv, er i villige til at risikere venskabet. I vil blive udfordret meget på jeres relation.
At have en virksomhed er ofte utroligt turbulent og meget følsomt. At have en virksomhed sammen med en ven er endnu mere turbulent og følsomt. Så HVIS man synes, det er verdens bedste idé, så tror jeg, det er vigtigt at snakke med en tredjepart om det inden - afstem forventninger, lav rammer og vær ærlig.

Hvis du som to venner, ikke selv, har ressourcerne til at tackle jeres udfordringer, så kan det anbefales at bruge en samarbejdscoach, når der opstår uenigheder.

Tine: Jeg er enig med Tanja om at det er vigtigt at skabe rammer inden man går i gang. Og få det skrevet ned. Så er i ikke i tvivl om hvordan i vil forholde jer til det, hvis og når i kommer ud i diverse situationer.

Har I ellers noget på hjertet?

Tine: Tag ikke arbejdet med hjem, og lad vær med at tage noget personligt i arbejdsmæssige situationer. Det er kun business.

Tanja: Husk at elsk og respekter det du laver og dem du laver det med. Dit team er altafgørende for din virksomheds succes.

Møns Klint Smil.jpg

Læs mere om Miild på https://miild.dk <3