"I stedet for at lade mig falde, ville jeg hellere forsøge at flyve": Interview med Michelle-Marie fra Flair-blog.dk

 

Flair betyder naturligt talent, og vores business-bygger Michelle-Marie har om nogen flair for at arbejde og tænke kreativt. Under vores 6 ugers forløb: fra idé til web har Michelle-Marie bygget og designet det nye smukke digitale univers til www.flair-blog.dk. I forlængelse af bloggen afholder Michelle-Marie blandt andet kreative workshops for børn og voksne, ud fra tanken om at man ved udvikle børn og unges kreative kompetencer, styrker deres identitet, at de bliver bedre til at fordybe sig og til at tage chancer i andre sammenhænge. Vi har taget en snak med Michelle-Marie, som du kan lære at kende lidt bedre her.

Skærmbillede 2018-12-07 kl. 11.48.50.png

1. Vil du fortælle lidt om hvem du er, dine hjerte-projekter & hvad du arbejder med?

Jeg hedder Michelle-Marie, er 29 år og uddannet folkeskolelærer. Jeg er bosat i hjertet af Aalborg, hvor jeg også driver min virksomhed fra.

Til dagligt er jeg kreativ iværksætter, blogger, influencer og kæmpe krea-nørd. Jeg brænder for at gøre en forskel og for at hjælpe andre. Derfor elsker jeg at dele ud af mine kreative projekter og inspiration på min blog. Derudover afholder jeg kreative workshops for børn, hvor de kan komme og prøve deres kreative superkræfter af. Jeg tror på, at børn kan styrke deres identitet og blive bedre til bl.a. fordybelse, ved at være en del af et kreativt fællesskab, hvor de kan få styrket deres kreative kompetencer. 

Skærmbillede 2018-12-07 kl. 11.54.59.png
Skærmbillede 2018-12-07 kl. 11.32.36.png

2. Hvordan fik du modet til at tage det første skridt til det selvstændige liv? 

Jeg har i 5 år arbejdet som højskolelærer på Vrå Højskole, hvor jeg bl.a. har undervist voksne flygtninge i dansk. Desværre blev jeg fyret grundet nedskæringer, og jeg søgte samtidig ind på et grafisk studie, men blev ikke optaget. Pludselig stod jeg uden sikkerhedsnet og var mere eller mindre i frit fald. Så i stedet for at lade mig falde, ville jeg hellere forsøge at flyve. Så jeg tænkte, jeg ligeså godt kunne afprøve min iværksætter drøm. 

3. Hvad er dine grundværdier for din business og hvordan følger de dig i din hverdag? 

Det er vigtigt for mig at gøre en forskel - at gøre noget for andre. Det er hele grunden til jeg overhovedet blev lærer, at jeg startede min blog og nu afholder kreative workshops. Det er benzinen til min motor også i en hverdag, som pt. er præget af meget alene tid. 

Anerkendelse og accept betyder også en hel del. Jeg ville ende med at bruge en helt masse unødvendig energi på at irritere mig over ting, jeg ikke er herre over. Det er vigtigt for mig og min lille business at kunne trække lidt på skulderen og trykke på PYT-knappen en gang imellem. Jeg behøver ikke gøre som alle andre, men jeg skal gøre det der virker for mig.

Skærmbillede 2018-12-07 kl. 11.48.11.png

4. Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Mine arbejdsdage er meget forskellige, men jeg har forsøgt at lave et fast skema, med de ting jeg skal/vil nå i ugens løb. Ugen starter altid med at jeg laver en TO-DO liste over deadlines, projekter, ideer og småting der skal ordnes i ugens løb.

Oftest vågner jeg af mig selv omkring kl. 7.00. Så tjekker jeg mails, svarer på kommentarer og ordner andre småting fra sengen, inden jeg reelt står op. I starten havde jeg dårlig samvittighed over, at jeg først reelt stod op efter kl. 9. Det gider jeg ikke mere – altså have dårlig samvittighed, for jeg er min egen chef, så jeg må gerne arbejde fra sengen af. Desuden er jeg ret produktiv i det tidsrum, så jeg har fyret ’burde’, og nyder nu at arbejde fra sengen af.

Så står jeg op, laver kaffe og danner mig et overblik over ugen. Jeg tjekker, hvor langt jeg er på min ugentlige To-Do liste, streger ud og evt. tilføjer nye punkter. 

Herefter kan min dag gå i mange retninger. Det kan være jeg bruger resten af dagen på et DIY -projekt til bloggen, afprøver ting eller måske planlægger jeg fremtidige workshops, laver grafisk arbejde eller piller lidt bagved hjemmesiden. Det kan også være jeg bare går en lang tur og får energi og bliver inspireret. Nogle gange ender jeg også bare på sofaen med en bog eller Netflix.

Min arbejdsdag slutter aldrig rigtig helt, for når jeg sætter mig med mit strikketøj om aftenen, så arbejder jeg jo på et kreativt projekt, som ender på bloggen senere. Eller når jeg tjekker Instagram, svarer på kommentarer eller kommenterer på andres billeder eller stories, så er der også arbejde. Den hårdfine grænse mellem arbejde og hobby er nogle gange svær at finde, og nogle dage kan jeg føle, jeg ikke har arbejdet, men faktisk ikke har lavet andet.

Skærmbillede 2018-12-07 kl. 11.33.32.png
Skærmbillede 2018-12-07 kl. 11.33.04.png

5. Hvor arbejder du bedst?

Jeg arbejder hårdt på at være produktiv hjemmefra. At lade være med at gøre rent, tømme opvaskemaskine, se Netflix osv. Nogle dage er det rigtigt svært, men jeg nyder også at jeg kan være fleksible i mit arbejde, og tage mit arbejde med hjem til mine forældre eller veninder.

Jeg har forsøgt at skabe mig en lille arbejdsplads ved mit skrivebord. Jeg må kun sidde der, når jeg skal arbejde. På den måde forsøger jeg at skabe følelsen af at ”møde ind” på arbejde.

6. Hvor meget af dit arbejde foregår digitalt vs. IRL? Og hvilke redskaber, programmer og platforme gør du særligt brug af?

Jeg bruger meget tid på at brande mig selv og mit kreative univers på de sociale medier, derfor bliver der også brugt en del tid i Photoshop, Canva og Later. 

Photoshop bruger jeg til at redigere mine billeder til bloggen, og enkelte af dem ender også på Instagram.

Canva bruger jeg til at lave grafik til bloggen, instagram, pinterest, facebook osv. Det er super overskueligt og nemt at bruge. Det er svært ikke at få flotte resultater.

Later bruger jeg til at planlægge mine opslag på især Instagram, men også facebook og Pinterest. Så skal jeg ikke huske at få det gjort, men jeg kan planlægge en uge i forvejen. Det har også betydet at jeg kan poste, når mine kunder/følgere er online, imens jeg måske laver noget andet. 

7. Du sælger digitale produkter, i form af print-selv motivations-kort mm. via dit smukke site www.flair-blog.dk. Hvordan fik du idéen til det ? - og hvilke særlige fordele oplever du ved at sælge digitale produkter via din egen online shop?

Mine motivationskort lavede jeg faktisk til en veninde i fødselsdagsgave. Dengang var de håndskrevne og personlige. Hun sagde, hun faktisk brugte kortene når hun havde en dårlig dag, og at de hjalp hende. Det motiverede mig til at dele dem med andre. 

Nogle dage har jeg selv brug for at blive hevet lidt op, og så er mine kort guld værd. Det håber jeg også, andre synes.

Det har taget tid at lave kortene, men nu er det en nem måde at tjene lidt ekstra penge på. Produktet er klart, så jeg skal kun bruge tid på markedsføring. Det betyder også, at jeg kan bruge min energi andre steder. 

Skærmbillede 2018-12-07 kl. 11.30.42.png

8. Hvem inspirerer dig og har du nogle rollemodeller? 

Jeg har ikke som sådan nogle rollemodeller, men jeg elsker at følge med hos andre iværksætterkvinder som brænder for deres område. De kan inspirere mig og motivere mig til at fortsætte.

9. Hvor finder du din inspiration, og hvordan vedligeholder du den i en travl hverdag?

Jeg bliver motiveret af mange ting, men især naturen og frisk luft kan altid få mig i gang, især i de mørke dage. Jeg tillader også mig selv at være uinspireret. Accepterer og anerkender at de dage også er der, så kaster jeg mig over nogle mere håndgribelige opgaver, hvor jeg kan slå hjernen lidt fra eller holder helt fri.

10. Hvad vil du anbefale for andre i startup processen? Hvor og hvordan starter man bedst ?

Jeg tror, man skal være lidt nervøs eller usikker i starten. Så husk at giv dig selv lidt skulderklap eller endnu bedre få dem fra andre. Jeg bruger f.eks. mine motivationskort til at klappe mig selv på skulderen. 

Så handler det også om at slå koldt vand i blodet. Jeg har panikket mange gange over faldende besøgstal, mistede følgere og ingen salg. Det er på disse dage, jeg får lyst til at kaste håndklædet i ringen og give op. Lad være med det og fortsæt fremmad.

Vær nysgerrig og tag forskellige kurser eller deltag i webinarer. Gør dig klogere eller spørg om hjælp, til det du ikke er så god til. 

11. Hvad er dit bedste råd til andre håbefulde kvinder med lommerne fulde af drømme om et selvstændigt eventyr?

GØR DET! 

”Du har intet at tabe, men alt at vinde.” sådan hørte jeg en anden iværksætter kvinde sige, og hun har ret. Fyr perfektionisten og giv den gas.  Lad ’plejer’ og ’burde’ blive hjemme, og giv en kæmpe fuck-finger til dem, der ikke støtter dig. 

Læs meget mere op Michelle-Marie, hendes business og alle de top-seje krea-projekter på www.flair-blog.dk