"Mine grundværdier handler i bund og grund om at gøre det der gør mig glad." - Interview med Nadia Uldall

unnamed.jpg

1. Vil du fortælle lidt om hvem du er, dine hjerte-projekter & hvad du arbejder med?

Jeg hedder Nadia, er 27 år, gift med Simon og har en datter på 4,5 år. Mine hjerteprojekter er Colego, som jeg blev medejer af i december 2016. Jeg har for nyligt fået en ny, og meget fin titel (synes jeg selv), som chefredaktør på magasinet Delightmagazine.dk.  Derudover er jeg passioneret for andre iværksættere, og har derfor stiftet siden "Selvstændige Iværksætterkvinder". Når man står med driften eller er nystartet erhvervsdrivende, så ved man, at der kan være mange udfordringer som man ikke kan løse selv, hvilket jeg vil skabe et forum til at hjælpe med. Derudover vil jeg bruge mit netværk til at skabe værdi for medlemmerne. Jeg elsker at drive virksomheder med andre passionerede mennesker og derfor driver min mand og jeg samtlige virksomheder sammen. 

2. Hvordan fik du modet til at tage det første skridt til det selvstændige liv?

At gå det først skridt var for mig ikke svært. Da min mand altid har været selvstændig, så viste han mig hurtigt vejen. Vi fandt hurtigt ud af, at vi er et ret godt team og på den måde, udnytter vi hinandens kompetencer i alt hvad vi gør.

3. Hvad er dine grundværdier for din business og hvordan følger de dig i din hverdag? 

Mine grundværdier handler i bund og grund om at gøre det der gør mig glad. At stå op hver dag og være omringet af passionerede, dygtige og ambitiøse mennesker er det bedste jeg ved. At møde mennesker, som lader mig gå fra dem med ny viden og gejst er det bedste jeg ved! I virksomhederne handler det for mig om, at have dygtige og glade medarbejdere. Det får man, i min optik, ved at give ansvar fra sig og tro på dem. At tag dem med hele vejen - i op og nedture. 

4. Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

En typisk dag for mig starter som en enhver anden mor med klargøring og aflevering børnehave. Derefter kører jeg på kontoret, hvor jeg bruger min arbejdsdag foran computeren. Her sidder jeg med ansvaret for kundeservice i Colego samt er torvholderen på al vores markedsføring. kl 15.30 kører jeg ne for at hente min datter og enten holde eftermiddag med hende derhjemme eller køre hende til fritidsaktiviteter. Så er der madlavning og putning på programmet. Om aftenen sidder jeg ofte med mails, taler om tiltag og projekter med min mand, ligger planer for måneden etc. 

5. Hvor arbejder du bedst?

Jeg arbejder bedst på kontoret, men sætter også stor pris på at arbejde i praksis.

6. Hvor meget af dit arbejde foregår digitalt vs. IRL? Og hvilke redskaber, programmer og platforme gør du særligt brug af?

Mit arbejde foregår 70& digitalt og 30% IRL. Jeg benytter mig af selvfølgelig af vores interne systemer, men bruger også meget tid på Google Adwords. Canva.com er en gratis platform som jeg ofte gør brug af. Derudover er al vores kommunikation bygget op i Trello eller Slack. 

7. Hvem inspirerer dig og har du nogle rollemodeller? 

Min mand inspirerer mig utrolig meget! Han er virkelig passioneret og har et drive og en energi som jeg ser utrolig meget op til. Han er dygtig til, at skabe kontakter og er altid god til at holde på relationer. Det er en fantastisk egenskab. 

8. Hvor finder du din inspiration og hvordan vedligeholder du den i en travl hverdag?

Inspiration kommer gerne igennem mit netværk. Mit job, mine medarbejdere og mit netværk er min inspiration. Det er et bevidst valg ikke, at have for mange fritidsinteresser, da de kun skaber dårlig samvittighed for mig.

9. Hvad vil du anbefale for andre i startup processen? Hvor og hvordan starter man bedst ?

Når man ønsker at starte selvstændig, så er det vigtigt, at man sætter sig ned og udarbejder en forretningsplan, hvor man virkelig får mulighed for at gennemtænke sine idéer og processer samt ligge et budget. Har man et bagland, så er det vigtigt, at alt er afstemt fra start. Uden baglandet i orden, så vil man blive udfordret. Derudover skal man TRO PÅ DET! Hvis man kun vil gå ind i noget halvhjertet, så skal man lade være. Meld dig ind i forskellige inspirationsgrupper på Facebook - f.eks. "Selvstændige iværksætterkvinder" eller "Iværksætter netværk" og hver ikke bange for at stille "dumme" spørgsmål. 

10. Hvad er dit bedste råd til håbefulde kvinder med lommerne fulde af drømme om et selvstændigt eventyr?

Som sagt, så være forberedt. Sørg for at din idé er gennemarbejdet. Vær forberedt på modstand og tag det konstruktivt. At være selvstændig er ikke kun et eventyr. Faktisk er det meste af det hårdt arbejde, som selvfølgelig kan ende ud i et eventyr. At være selvstændig giver nogle friheder som man skal lære at bruge med omhu. 

13246194_10156939249830215_6617493500423185745_o.jpg
Cathrine Petersenarkiv