"Mere glitter på tilværelsen": Interview med Maya fra Glittergrej

 

Inde i cyberspace findes der et lille glitterunivers! Det er Glittergrej og bag sløret af glitter finder du Maya, som laver alle de grineren nøgleringe, magneter, illustrationer og muleposer. Vi har taget en snak med Maya om at starte sit eget (også selvom man ikke rigtig tør), om at være sig selv og huske at få glitter ind i livet.

 
unnamed kopi.jpg

Hvorfor grineren glittergrej vs. fx et fast lønmodtagerjob?

Jeg er uddannet cand.mag. i designledelse og har i den forbindelse skrevet speciale om designere der starter egen virksomhed, og hvordan en kreativ sjæl forenes med alle de ting der er i forbindelse med at starte egen virksomhed, som f.eks. regnskab, salg og markedsføring. 

Jeg har altid drømt om at starte mit eget, og nu virkede det bare naturligt at komme i gang i stedet for hele tiden at finde på undskyldninger for at vente. Jeg kan lide idéen om at have friheden til selv at styre sin hverdag, og holde fri når man har lyst.

Det var på ingen måde nemt. For mig var der så sindssygt mange usikkerheder forbundet med at starte egen business op. Der var både det element i det, at jeg synes det var mega skræmmende at skulle fortælle det til venner og familie, og frygten for at de synes det var fjollet. Den frygt kombineret med at hele startup-processen virkede meget overvældende, og det var svært at finde ud af hvor man skal starte.

Jeg synes også, at jeg fandt på mange undskyldninger på hvorfor jeg ikke var klar, og lavede en masse planer men gennemførte ingen af dem. Hvis jeg kunne lave det om i dag, var jeg nok bare gået i gang noget før. Men det er jo en evig proces, og det er nemt at lege bagklog.

1.jpg

Du siger, "Glittergrej er lavet med det ønske om at få alle til elske deres indre glittergudinder". Fortæl mere om det!

Det giver nok ikke sig selv i den sætning, men min tanker bag har været at man ikke skal lukke låg på selv. Man skal embrace den gudinde man er og bare gøre lige hvad man har lyst til, uden at være bange for hvad andre synes.

Jeg synes tit, at jeg igennem min liv har hørt veninder sige ting som, ”jeg er for stor til at tage sådan en stram kjole på” eller ”den jakke er for farvestrålende til at jeg kan tage den på”. Jeg har altid været glad for at have læbestift på, og da jeg var yngre oplevede jeg ofte at folk skulle kommentere på om jeg ikke havde for store læber til at have læbestift på. Jeg blev altid meget ked af det, men har lært at ignorere andres mening om, hvordan de synes jeg skal se ud.

Jeg synes generelt at der har været en tendens i Danmark, hvor man skal se ud på en bestemt måde og ellers kan man godt forvente at der bliver kommenteret på det - at folk føler de har en eller anden ret til at have en mening om hvordan andre skal være eller se ud.

Jeg er begyndt bare at sige pas din egen butik, hvis folk prøver at lukke ned for mig. Jeg gad godt at alle blev bedre til at sige fra, er sig selv og putter mere glitter på tilværelsen. Og man skal tage den fucking kjole på, hvis man selv synes den er flot. Du ser 100 % mega dejlig ud!

Hvor finder du din inspiration og har du nogle rollemodeller?

Ååh, mega svært. Jeg ville gerne sige et eller andet sejt, men jeg søger primært efter inspiration på Instagram - i hvert fald i forhold til Glittergrej og den stemning jeg gerne vil skabe. Ellers er jeg glad for at kigge på alle Københavns flotte damer, der er altid så meget flot tøj og så elsker jeg at lede efter inspiration i genbrugsbutikker.

Jeg ser meget op til mine søstre, da jeg synes de er de sejeste i hele verden. Jeg har ingen decideret rollemodeller, men jeg elsker at læse og følge med hos folk der er modige, folk der tør stå op for hvem de er og ikke holder sig tilbage og også mennesker der ligger langt væk fra mig. Jeg kan godt lide at blive klogere på mennesker som er anderledes fra mig selv.

2.jpg

Hvordan ser en typisk dag ud i dit glittergrej liv?

Jeg starter for det meste dagen med at lave de bestillinger jeg har fået på Glittergrej, efterfulgt af at forberede og pakke bestillinger. Resten af dagen er meget mere flyvende, der er selvfølgelig ting der skal laves, som at opdatere Instagram og opdatere mit regnskab, men ellers plejer jeg bare at gøre tingene som jeg får lyst til dem. Så er der ikke noget der føles som pligter. Men jeg har dog altid uendelig lange to do lister..

Jeg har utallige drømme, mål og ønsker for Glittergrej og hvordan jeg gerne vil vækste, så jeg prøver at strukturere nogle af de mål jeg sætter, så jeg også kan acte på alle de ting jeg gerne vil. Når man sidder med det hele selv, kan det nemt blive svært at finde ud af hvor man skal starte, så det er noget jeg prøver at blive bedre til.

Hvad er dit bedste råd til dem som drømmer om et selvstændigt eventyr?

Jeg har et par råd!

Bed om hjælp til de ting du ikke selv er god til! Jeg bruger gratis iværksætterkurser, venner og familie.

Ting tager tid og selvom man har dårlige dage, så skal man stadig holde ved.

Tving dig selv lave noget på din business hver dag, også selvom det bare er den mindste lille ting.

Og det vigtigste er bare at komme i gang! Lad være med at gøre tingene for uoverskuelige og langsigtede, start med at teste din idé af ved at snakke med dine venner eller oprette en Instagram - selvom du ikke har et færdigt produkt/service. Så kan du hurtigt både se om du har nogle potentielle kunder, og du får også en idé om hvad det faktisk kræver at starte en business.

3.jpg

Følg Maya og Glittergrej på Instagram og på glittergrej.dk

Cathrine Petersen