"Kunsten er at acceptere svingninger i livet" - Interview med Sophie fra Mindsoulyoga.

Vil du fortælle lidt om hvem du er, dine hjerte-projekter og hvad du arbejder med?
Mit navn er Sophie, jeg er 31 år og bosat i København. I 2017 startede jeg virksomheden Mindsoulyoga, som er mit hjerteprojekt. Ud fra en målsætning om at gøre yoga mere tilgængeligt for alle, tilbyder jeg undervisning i yoga til virksomheder ude på deres arbejdsplads. Jeg har valgt at gå den selvstændige vej fordi jeg har et brændende ønske om, at skabe større opmærksomhed på det potentiale, der er ved at dyrke yoga regelmæssigt, frem for at se på yoga som en kortsigtet trendy bølge. Jeg har en tro på at yoga, som har eksisteret i mere end 2000 år, er kommet for at blive. Helt fra begyndelsen har yoga været et ideelt værktøj til at blive bevidst tilstedeværende i nuet. Der opstår et rum for at slippe kontrollen og træde et skridt tilbage - væk fra hverdagens konstante fokus på hele tiden at skulle præstere.

Hvordan fik du modet til at tage det første skridt til det selvstændige liv?
Det er helt afgjort min mormor, som har haft indflydelse på, at jeg turde tage skridtet mod at blive selvstændig. Hun har altid været der og støttet mig i alt hvad jeg har lavet. Hendes enorme kærlighed og tro på mig har givet mig en masse selvtillid og troen på, at man med
den rette indstilling kan opnå hvad som helst her i livet.

DSC07479.jpg

Hvad er dine grundværdier for din business og hvordan følger de dig i din hverdag?

I min fortælling om Mindsoulyoga indgår de tre grundværdier: styrke, stabilitet og stamina. Det er for mig essentielle værdier som i hverdagen følger mig i min bestræbelse på, at leve et godt liv både på et fysisk og mentalt plan. Et godt liv for mig indeholder både opture og nedture. Kunsten er at acceptere disse svingninger i livet, og når først man har accepteret dette, så bliver der plads til at se på livet og nyde vejen til de forskellige mål frem for at løbe efter dem. 

Kigger man på styrke er det interessant at se, hvordan man kan arbejde med den mentale styrke som understøttende for den fysiske styrke.   Stabilitet handler om at skabe en større kontakt mellem den den fysiske og mentale del af kroppen, dette ved et øget fokus på den fysiske del frem for den konstante tankevirksomhed, som for mig at se præger vores samfund. Stamina er udholdenhed og opbygges langsomt gennem en regelmæssig yoga praksis. Både på et fysiske og mentalt niveau opstår der en større udholdenhed, som kan videreføres til andre kontekster i livet. Jeg tror på, at ovenfor nævnte tre grundværdier kan åbne op for at udvide menneskets horisont i forhold til accepten, og dermed er det ikke målet der er vigtigt men snarere vejen dertil, og først her starter livet.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

En typisk arbejdsdag starter med at jeg underviser en times morgenyoga ude hos en virksomhed. Derefter bruger jeg nogle timer foran min computer og telefon, hvor jeg kontakter potentielle virksomheder med interesse i yoga på arbejdspladsen. Jeg bruger også meget tid på at forberede min undervisning, hvilket er noget jeg elsker at gøre ude i naturen når vejret er godt. Sidst på dagen laver jeg min egen yogapraksis, hvilket enten foregår i et studie eller hjemme i min stue. Mindsoulyoga er for mig en livsstil og dermed er jeg så at sige på arbejde hele tiden. Jeg elsker mit arbejde, så at det fylder så meget ser jeg ikke som noget problem - tværtimod. Det er dog vigtigt for mig at lave andet end yoga, og et par gange om ugen nyder jeg blandt andet en tur på vandet med mit SUP board (Stand Up Paddle board). Jeg elsker også at lave spontane frokostaftaler eller ture, hvilket mit job heldigvis i stor grad giver plads til.  

Hvor arbejder du bedst?

Jeg arbejder helt klart bedst når jeg underviser i yoga. Der opstår noget magisk i kontakten mellem mig og dem jeg underviser - en følelse af at være helt høj og flyvende. Det er lige præcis denne følelse der bekræfter mig i, at jeg har valgt det rette arbejde.  - Hvor meget af dit arbejde foregår digitalt vs. IRL? Lige nu foregår omkring halvdelen af mit arbejde digitalt, og jeg må indrømme at det ikke skal være sådan i fremtiden. Jeg er stadig i opstartsfasen, hvilket betyder at meget tid og kræfter bliver brugt på at brande og markedsføre mig selv. Mit ønske er, at dette stille og roligt bliver ændret, så jeg kun behøver at bruge 30 procent på det digitale og 70 procent på det jeg virkelig brænder for - yogaen.

Hvem inspirerer dig og har du nogle rollemodeller? Hvorhenne finder du inspiration?

Jeg er meget inspireret af Hamsa yoga studio, hvor jeg også er uddannet og stadig kommer regelmæssigt og tager yogaklasser. Det er her jeg tilegner mig ny viden samt får inspiration til min egen undervisning. Hamsa yoga fungerer for mig som et frirum, hvor jeg kan slippe kontrollen og sætte tempoet ned. En yogalærer har lige så meget behov for at sætte tempoet ned og genfinde harmoni og balance i kroppen.  

Hvad vil du anbefale for andre i start-up processen? Hvor og hvordan starter man bedst?

I startup processen, som jeg stadig befinder mig i, er det vigtigste for mig at turde tage springet som selvstændig og tro på, at det jeg tilbyder er noget som andre mennesker også finder meningsfuldt og kan få glæde af. Jeg ved ikke om der er en egentlig opskrift på hvor og hvordan man starter bedst, det handler måske mere om at tro på sig selv og sit produkt. Jeg mener også at det er ekstremt vigtigt med sparring fra andre mennesker, hvilket var noget jeg ikke selv var særlig god til i begyndelsen, men som jeg er blevet meget bedre til.  

Du har jo et samarbejde med My Era. Hvordan begyndte det og hvad er fordelene ved at slå sig sammen om nogle projekter?

Line fra My Era har jeg kendt siden vi var tre år, så hun er en af de veninder jeg kender allerbedst. I sommeren 2017 startede vores samarbejde, hvor jeg hjalp hende med at arrangere en yoga/SUP rejse til Mallorca. Det var super fedt at organisere og skabe noget sammen, så vi besluttede os bagefter for at det ikke skulle være sidste gang. Efterfølgende har vi arbejdet sammen om forskellige yoga og SUP events som har foregået i København henover sommeren.  En af fordelene ved at lave projekter sammen er for mig at se, at man har en sparringspartner. Vi sidder normalt hver for sig og arbejder på vores egne projekter, hvor det er nemt at fare vild i egne tanker og ideer. Jeg har i samarbejdet med Line erfaret hvor vigtigt det er med sparring fra andre, og det har åbnet op for flere ideer og mere kreativitet. Samtidig skaber et samarbejde en større følelse af tryghed frem for hvis man er alene om alting.

DSC07455.jpg

Hvad er dit bedste råd til andre med lommerne fulde af drømme om et selvstændigt eventyr?
Med inspiration fra min mormor er mit bedste råd til andre: Never give up! Følg dine drømme og ønsker frem for at følge med strømmen. Det er slet ikke nemt at være selvstændig, og der opstår så mange svære perioder med masser af tvivl og usikkerhed. Men med
tro og vilje kan man komme rigtig langt.

Jeg tænker ofte på den dag jeg som 80 årig sidder og tænker tilbage på mit liv. Så vil jeg gerne have en følelse af, at jeg har levet mit liv fuldt ud!

Du kan læse mere om Sophie & Mindsoulyoga her: www.mindsoulyoga.com