"Start småt, men husk nu at starte" - Interview med Camilla, den ene halvdel af BYG DIN BUSINESS

BYG DIN BUSINESS har de seneste måneder vokset sig fra at være et en-dames firma  til at bestå af hele 3 personer! Det er mega vidunderligt og derfor vil vi gerne introducere jer for teamet bag BYG DIN BUSINESS, som netop nu består af Cathrine, Camilla og vores seje praktikant Matilde.

Men hvordan lærer man bedst folk at kende digitalt? Godt spørgsmål. For effektivitetens skyld (måske også lidt dovenskab) vi vil hver især svare på en bunke random spørgsmål, som forhåbentlig vil give jer et indblik i hvem det faktisk er, som sidder bag skærmen og bygger BYG DIN BUSINESS.

Camilla.jpg

Hej Camilla, hvem er du?

Hej, jeg er Camilla = 27 år, fra Amager og så har jeg BYG DIN BUSINESS sammen med Cathrine. Jeg er uddannet Art Director fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Det er en uddannelse, hvor man lærer at komme på gode idéer. Det kan fx være reklame-koncepter, film og produkter, også eksekverer dem på en flot og tjekket måde. Efter jeg blev færdig med min uddannelse har jeg arbejdet som produktionsleder i film- og reklamebranchen, hvor jeg har produceret alt fra Lukas Graham musikvideoer til spegepølse-reklamefilm og en enkelt grineren (men classy) dildo-reklame. Det er et utrolig produktivt job. På en måned kunne man nemt nå at producere en musikvideo, en reklamefilm og starte på en tredje film. Til produktionerne skulle der skaffes alverdens ting og det skulle gå hurtigt: Gamle biler, som skulle sprænges i luften. Blomster uden for sæsonen. Skuespillere med et helt specifikt udseende. En location med swimming-pool, så Danmark i februar måned kunne ligne Mallorca. Jobbet lærte mig at stort set alt er muligt, man skal bare tænke sig om og ikke være bange for at spørge efter det. Også lærte jeg også en masse om at samarbejde. En film-produktion består af mange forskellige mennesker med hver deres funktion. Instruktører, fotografer, make-up artister, skuespillere osv. Alle skal kunne samarbejde og være i en harmoni med hinanden, så filmen kan komme i kassen. Det er super inspirerende at være vidne til og jeg har lært utrolig meget om, hvordan man som kolleger skal samarbejde med hinanden og gøre brug af alle de forskellige kvaliteter, som hver person bidrager med. Nu arbejder jeg deltid med kommunikation på Kunstforeningen GL STRAND, hvor jeg blandt andet bruger min tid på grafisk design, PR og sociale medier (Følg med her: @kunstglstrand). Resten af tiden bruger jeg selvfølgelig på BYG DIN BUSINESS <3

Kunstforeningen GL STRAND

Kunstforeningen GL STRAND

Hvad er det første du tænker på, når du vågner om morgenen?

Det er helt åndssvagt, men det allerførste jeg tænker når jeg vågner, er at der er en eller anden idiot, som har skiftet ringetonen på mit vækkeur. Jeg bliver altid overrasket over, hvor irriterende lyden er og logikken i min sovende hjerne er, at det må være en fejl. Men det er den samme ringetone hver dag og det indser jeg hurtigt, når jeg først er vågnet rigtigt. Derefter tænker jeg på at spise en smoothie og at jeg skal huske at slappe af, for jeg gider ikke at være stresset om morgenen (eller på nogle andre tidspunkter af dagen).

Hvor kender du Cathrine fra og hvordan begyndte I at arbejde sammen?

Cathrine og jeg mødte hinanden på Den Skandinaviske Designhøjskole i Randers, hvor vi begge gik på grafisk design-linjen. I starten snakkede vi egentlig ikke sammen. Det var først, da vi en dag tilfældigvis kom til at snakke om store ting ala ‘meningen med livet’. Cathrine sagde, at hun syntes, at de fleste mennesker egentlig bare opførte sig som får. Det kunne vi hurtigt blive enige om og fra den dag af var vi venner. Vores første kreative projekt sammen var også på højskolen, hvor oversatte Rihanna-sangtekster til dansk, lavede serigrafisk tryk ud af teksterne og indrammede dem i guldrammer. Jeg blev en del af BYG DIN BUSINESS for et halv års tid siden, da Cathrine havde brug for ekstra hænder til Instagram-profilen. Lige fra Cathrine startede BYG DIN BUSINESS har jeg været kæmpe fan og egentlig haft lidt ondt i røven over, at jeg ikke selv var kommet på en så genial idé. Så efter, at jeg havde hjulpet med Instagram i et stykke tid, foreslog jeg at hoppe ind i projektet som partner og the rest is history.

Hvad er din yndlings tech-ting?

Min ynglings tech-ting er Adobe-pakken. Jeg er loyal bruger af In-design (til grafisk design), Photoshop (til billeder) og Premiere Pro (til film). Programmerne har eksisteret i evigheder og er på ingen måde særlig high-tech. Men når det kommer til stykket, så fungerer de bare til det de skal. Min yndlings app er Moment, som tracker mit mobil-forbrug. Den er en øjenåbner og den er tit rødglødende (teksten bliver rød, når man har været for meget på mobilen). Moment minder mig om, at jeg ikke skal tjekke Instagram hele tiden, selvom jeg har lyst.

Hvad er din rolle i BYG DIN BUSINESS?

Vi er jo et lille firma, så vi deler de fleste alle roller - det kommer an på dagen og humøret. Det meste af tiden står jeg for at lave vores Instagram og den visuelle kommunikation. Jeg giver også gode råd til business-byggerne inde i vores lukkede forum, udtænker samarbejder og interviews til bloggen og meget mere. Også er både min og Cathrines rolle i BYG DIN BUSINESS at leve vores arbejdsliv på vores egne præmisser og på den måde inspirere andre til det samme. Jeg synes at der er et unaturligt og usundt forhold til ambitioner, karriere og succes i vores generation. En af missionerne med BYG DIN BUSINESS er at redefinere hvordan et succesfuldt (arbejds)liv ser ud. Jeg kan selv ret hurtigt blive drevet af succes på en negativ måde. At der skal ske noget exceptionelt godt i mit arbejdsliv, eller i livet helt generelt, før det føles som om at jeg er god nok. Det kræver lidt selvindsigt at komme ud af den tankegang, men det er vigtigt ikke at spilde livet på åndssvage idéer som disse.

Kom med et godt råd til dem, som gerne vil starte deres eget firma?

Mit allerførste, og vigtigste råd, er ‘kom i gang!’. Lad være med at vente på at den perfekte chance dukker op eller at du skal komme på den helt rigtige business-idé. Start småt, men husk nu at starte. Hvis du drømmer om at have din egen business, men er helt clueless i forhold til hvilken business det så skulle være, så er mit råd: Prøv at tænke over hvilke interesser du havde som barn! Vores barndoms-interesser siger noget helt grundlæggende om os som personer og det vi synes er interessant og sjovt! Prøv at tænke tilbage, kig i gamle fotoalbums eller spørg dine forældre. Måske genopdager du et eller andet om dig selv og hvad din business kunne være.

Hvad er din yndlings playliste når du arbejder?

Soundtracket til Mamma Mia 2.

Og din yndlings afslapnings-playliste?

Soundtracket til Mamma Mia 2 ;)

Har du et favorit projekt, som du er stolt af at have lavet eller arbejdet på?

Ja da. Udover BYG DIN BUSINESS (!), så producerede jeg for to år siden en musikvideo (for instruktøren Torben Kjelstrup) i Brooklyn for et Colombiansk band. Videoen handlede om girl-power og om at være sig selv - og den endte med at gå viralt. Det var helt absurd nice og det kulminerede i, at den lille søde hovedperson blev inviteret til fest på Det Hvide Hus hos Obama. Det fedeste var at budskabet var godt og inspirerende for små og store piger overalt. Det er et rart eksempel på, at verden gerne vil de gode og positive budskaber. Nummer 2 på listen må være, da jeg som ung (hoho) studerende deltog i noget så amerikansk som en reklamefilmkonkurrence for Doritos til årets Super Bowl. Mig og mine makkere endte med at komme i semifinalen og det gik så vidt, at vi kom i TV2 LORRY og vi fik lov til at rippe chips-lageret hos Doritos. Det var tider.

Har du en livsfilosofi/gode inspirational quotes, som du ikke kan leve uden?

Ja, tonsvis. Det er nærmest min hobby at læse inspirerende citater. Mine fire favoritter, som jeg lever efter hver eneste dag, er:  

The Key To Success, plakat.jpg

 Til tider føler vi os alle usikre, uforberedte og ukvalificerede. Og hov, det var mange ord med ‘u’, men de bunder alle sammen i det helt store ‘u’ ord: Usikkerhed. Grunden til, at vi ikke føler os klar til at springe ud i nye ting er jo bare usikkerhed. En frygt for, at det ikke kommer til at gå helt perfekt og at alle vi kender kommer til at grine af vores mega store fede fejl, hvis det skulle gå dårligt. “Start before you are ready” minder mig om at ignorere de usikre tanker og bare gå i gang uden at tænke for meget over det.  

citat2.jpg

Jeg oplever, at livet er allermest ægte og spændende når jeg tør at dele de sider af mig selv, som jeg egentlig mest har lyst til at skjule. Det er de der ting ved min personlighed, som jeg synes er lidt pinlige eller bare ikke så cool. At vælge at omfavne dem gør os til hele mennesker og det giver andre plads til også at omfavne deres egne små mærkeligheder.

Into The Wild , 2007.

Into The Wild, 2007.

Ja ok, det kommer til at lyde som om at jeg hader alt, der handler om at arbejde. Det gør jeg slet ikke, jeg elsker faktisk at arbejde. Det er en fantastisk ting at være glad for sit arbejde og er man så heldig, så skal man bare bruge al sin dyrebare tid på at lave præcis det. Og det er netop pointen. Vi bruger så mange timer af vores liv på vores arbejde - sørg for at det er timer, som er brugt godt og som giver dig kvalitet i dit liv. Men jeg synes også, at vi skal tage hele det der arbejds- og succesræs med et gran salt. Så vigtigt er det heller ikke. Det minder ‘Into The Wild’-citatet mig om.  

7f77c50ec61653a2cb0cdb91ff5ca6d9.jpg

Vær kræsen med hvad du bruger din energi, det kommer til at vise sig i dit humør og i dit liv aka. you give life to what you give energy to.

Hvad inspirerer dig ikke?

Det inspirerer mig ikke det mindste at læse de typiske artikler om start-ups og iværksættere. Det hele handler om blod, sved og tårer. At alle iværksættere arbejder fuldtid x 1000 og satser flere millioner af kroner på deres business. Jeg kan ikke tænke andet end slap nu af. Der er intet i vejen med ambitioner og at gå efter de store drømme, men hvor er det intetsigende at blive drevet så meget af en kommende succes, at man slet ikke kan tage det stille, roligt og hygge sig med at bygge sin business op. Jeg synes, at det er afskrækkende. Det er vigtigt for kommende business-byggere at vide, at man sagtens kan have sit eget firma og et dejligt afslappende liv - hvis man vælger den rigtige attitude.

Camilla engang på en palme-ø.

Camilla engang på en palme-ø.

Camilla til Beyoncé-koncert.

Camilla til Beyoncé-koncert.