Din strategi til digitale produkter: Vores 5 bedste tips

af Cathrine Møller Petersen

1.png

Hvad end du er 100% "newbie" når det kommer til at sælge og skabe digitale produkter eller du allerede så småt er igang - så læs med her. Vi deler nemlig nogle af vores aller bedste tips til at skabe en succesfuld online strategi for dine digitale produkter her: 

De lyder helt basic:

#1: Lancér løbende nye produkter

Okay. Hånden på hjertet, vi burde også selv gøre det lidt oftere ;-) (Vores undskyldning er at gode ting tager tid og at vi simpelthen har kastet alt vores kærlighed på 6 ugers forløbet so far!). Vi har nok allerede nævnt det et par gange den seneste tid: Husk det er ok at starte småt. Og det gør det så meget lettere og overskueligt at starte ud med at skabe små digitale produkter og offentliggøre et nyt hver måned - eller måske endda hver uge. Gør hvad end der virker for dig - men gør det ofte. En positiv sideeffekt vil samtidig være øget trafik til din side - som i sidste ende booster din SEO og giver dig en endnu mere fordelagtig placering i søgemaskinerne. Et andet plus ved at have flere produkter i din online shop og lancere nye løbende er samtidig at dette, på sigt, også vil påvirke salg af dine øvrige produkter positivt.

#2: Promovér hvert eneste digitale produkt i din online shop

Hvis du føler du promoverer dig selv og dine produkter for meget - så er der gode odds for at du gør det lige præcis nok. Det er let at føle sig som en irriterende sælger-type når man promoverer sit arbejde men tænk på hvor meget andet indhold dine promoveringer faktisk drukner i. Derfor: promover dine produkter ofte, gør det tydeligt (og gerne kreativt) for at sikre at dine følgere får indblik i alle de nice ting du laver. Og husk: Du er ikke irriterende. Du gør dit arbejde og skaber opmærksomhed omkring alt det gode du gør; hvilket er et absolut must på vejen mod at skabe en succesful online strategi for dine digitale produkter. 

#3: Skab sammenhæng i dit brand og din brand identitet

Du skal kende dine værdier og missionen for både din online shop og de digitale produkter du skaber. Fremhæv dine værdier og mission i måden du designer både dine produkter og din shop. For nogen kan det måske lyde overfladisk eller som en mindre vigtigt del, MEN: Det er SUPER SUPER VIGTIGT. (Vi går i dybden med dette punkt i vores online kursus: fra idé til webhvis du har lyst til at lære, hands-on, hvordan du opbygger din egen brand-identitet.

#4: Tænk på den samlede brugeroplevelse

Brand-identitet og brugeroplevelse går hånd I hånd. Hvordan og hvad skal dine kommende kunder og besøgende føle når de besøger din webshop, følger dig på instal eller køber dit produkt?  Tænk alle steps igennem og tænk fra dine brugeres perspektiv så det bliver den bedste oplevelse for dem! Tænk også gerne helt ned i små deltaljer som tonen i dit sprog, dit valg af skrifttype, brugen af farver, stemninger i billeder, størrelsen på en knap osv osv. Alt dette er sammen med din brand-identitet med til at skabe din egen helt unikke look-and-feel omkring din online shop og dine digitale produkter.

#5: Samarbejde og affiliates

Skab en fællesskabsfølelse omkring dit produkt og tænk I at opbygge dit eget "community". En konkret måde er her at starte samarbejder med influencers og andre kreative i dit netværk. Her kan du med fordel tilbyde et affiliate samarbejde, hvilket vil sige at dine samarbejdspartnere modtager en mindre %-del af hvert salg der kommer fra deres kanal. Til dette bruger vi Tapfiliate som er endnu et værktøj vi varmt kan anbefale.

Hvorfor er det så vigtigt?

Strategier kan umiddelbart godt lyde rimelig kedelige - men de er virkelig vigtige. For jo mere intention vi lægger bag det arbejde vi skaber, jo mere bliver det muligt for os at få indflydelse, skabe fællesskab og i sidste ende sælge vores digitale produkter - fordi intentionen er klar og oplevelsen med vores produkt og brand er lækkert og gennemarbejdet. Det kræver masser af arbejde, kreative tanker og strategi at skabe og sælge digitale produkter - men den mulighed de efterfølgende giver for at skabe passiv indkomst betaler sig så mange gange igen. Det kræver blot at du lægger arbejdet i det og dedikerer dig til det du vil skabe. 

Kh,
Cathrine