Interview med Iværksætter Lone Eidseth, stifter af Wrapped in Nature.

Kreativt, bæredygtigt, lokalt håndarbejde der kan minimisere affald = zerowaste… må være grundværdien kort fortalt!
— Lone Eidseth, Founder Wrapped in Nature, om grundværdierne i hendes business

Vil du fortælle os lidt om hvem du er og hvad du arbejder med?

Jeg er opvokset på Fyn og har de sidste 10+ år boet i Spanien med min spanske mand og mine to drenge på nu 7 og 9 år. Selvom jeg bor i Spanien tilbringer jeg meget tid i Danmark og derfor er mit iværksætter set-up dansk/spansk.

For et år siden lancerede jeg www.wrappedinnature.eu  hvor jeg laver og sælger økologiske foodwraps, dvs. bæredygtig erstatning til film, aluminium, plastik til at pakke fødevarer ind i. Udviklingen af mine foodwraps startede for mere end 3 år siden og nu hvor alle processerne som indkøb, produktion, markedsføring, salg etc. kører effektivt er jeg i gang med at udvikle flere og andre produkter indenfor konceptet ”zerowaste”.

Skærmbillede 2017-11-23 kl. 19.44.09.png

Hvordan fik du modet til at tage det første skridt til det selvstændige liv? 

Jeg er opvokset med selvstændige forældre og bedsteforældre. Ved siden af vores faste jobs startede jeg et iværksætter projekt med min mand for 15 år siden, som vi havde i 7 år, så et selvstændigt arbejdsliv er velkendt for mig. Mit nuværende iværksætter projekt blev skabt i løbet af flere år med barsel og orlov.  Jeg er taknemmelig for at min mand har fast job som vores familieøkonomi er baseret på og da han samtidig rejser meget har vi organiseret det sådan at jeg står for børn og alt det hjemlige som så betyder at jeg samtidig kan iværksætte.

Hvad er dine grundværdier for din business og hvordan følger de dig i det selvstændige liv? 

Kreativt, bæredygtigt, lokalt håndarbejde der kan minimisere affald = zerowaste… må være grundværdien kort fortalt! Både min familie og jeg har i mange år forsøgt at leve med det i tankerne og den grundværdi følger mig konstant, da det interesserer mig virkelig meget; det er kreativt, spændende, udfordrende OG opnåeligt. Mere fører til mere; jo flere løsninger vi finder frem til i vores dagligdag der kan spare miljøet for belastning jo mere har man lyst at finde andre og flere nye løsninger.

Skærmbillede 2017-11-23 kl. 19.44.23.png

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Morgenen er en typisk ”morgen med børn”…. Det handler om at få tøj på, morgenmad og klargøring til skoledagen. Forskellen til en skoledag i Danmark er bare at her i Spanien starter børnene først i skole kl. 9.30, så vi har god tid om morgenen. De hentes igen kl. 16.45, så ”min dag” ligger fra kl. 9.45 til 16.30 og i den tid fordeler jeg timerne på arbejde og huslige gøremål. Om aftenen når børnene sover, arbejder jeg som regel også et par timer.

Mine arbejdsopgaver er perfekte for mig, for det er en god blanding af den kreative håndlavede proces med produktionen og fotografering samt timerne ved computeren for alt det andet.  


Hvor meget af dit arbejde foregår "digitalt"? Og hvilke programmer og software bruger du til at drive din webshop? 

Jeg forsøger at gøre det så simpelt som muligt, da min største passion er den kreative del; selve udformningen af produkter, fotografering etc.

Den største del af min arbejdstid foregår digitalt med at besvare mails, lave markedsføring især i form af sociale medier, bloggere etc., kontakt med de butikker der sælger mine produkter, forberedelse af ordrer der skal sendes, søgninger efter ”råvarer” til nuværende og nye produkter.

Min webshop er lavet i Shopify. Jeg bruger PhotoScape X til billedredigering og ellers er jeg ikke så ”digital” mht. til programmer og software. Jeg forsøger at gøre det så simpelt som muligt, da min største passion er den kreative del; selve udformningen af produkter, fotografering etc.

Hvor finder du inspiration henne og hvordan vedligeholder du den i en travl hverdag?

Jeg finder masser af inspiration på nettet og sociale medier! Når jeg kommer til storbyer, når jeg mødes med venner, i samtaler, i butikker etc. Jeg har absolut ingen problem med at vedligeholde inspirationen – mit problem er mere at jeg ikke har tid til at udføre, at lave, at nå alle de ideer og inspirationer jeg har i mit hoved! Min store udfordring er at være fokuseret og gøre en ide færdig før jeg starter på den næste, sammen med hele den regnskabs- og administrative del af det at være iværksætter.

Hvem inspirerer dig og har du nogle rollemodeller? 

Inspiration og rollemodeller ser jeg mere som brudstykker, personligheder, evner og sider ved mange af de mennesker jeg har omkring mig.

Hvor arbejder du bedst og hvad vil du anbefale for andre i startup processen? 

Jeg har ikke mit eget kontor i huset, men til mit digitale arbejde har jeg valgt en plads i stuen og så har jeg en kasse i reolen hvor papirer, computer, varerprøver etc. let kan lægges væk og hentes frem. Til den kreative del, dvs. udarbejdelse af mine produkter, benytter jeg forskellige steder i huset, hvor jeg har fundet frem til det bedste lys, den ideelle størrelse af arbejdsplads til produktion etc. Jeg arbejder bedst der hvor jeg kan gå til og fra, og jeg får oftest de bedste ideer eller finder de bedste løsninger når jeg er i gang i køkkenet eller på vej til skole efter børnene.

Skærmbillede 2017-11-23 kl. 19.44.42.png

I en start up proces tænker jeg at det er meget op til den enkelte om man bedst inspireres og trives blandt andre. F.eks. i et fælles kontormiljø hvor man kan socialisere og sparre eller om man, som jeg selv, fungerer bedst alene, måske i sit eget hjem (..som jo også må siges at være det billigste!).

Hvad er dine bedste råd til håbefulde kvinder med lommerne fulde af drømme om et selvstændigt eventyr?

  1. Barsel kan jo være et rigtig godt tidspunkt at udtænke idéerne og starte op, da man måske har mere arbejdsro inde i hovedet til at finde på! Det var netop under barsel og senere orlov at jeg fandt frem til at for mig ville det at kunne arbejde hjemmefra og med mit eget være det optimale.

Jeg havde masser af idéer og prøvede til med andre ting, indtil det hele faldt på plads med hvad jeg nu bevæger mig rundt i. En vigtig brik i udvælgelsesprocessen var det økonomiske i projektet; altså at gå videre med den af mine ideer hvor jeg kunne gå i gang uden investere ret mange penge. Der investeres tid ja, masser af tid, men det væsentlige var at jeg ikke skulle binde mig hårdt økonomisk for at komme i gang.

2. Test af produktet! Da jeg havde fundet formlen til mit produkt gav jeg et sæt foodwraps til 30+ venner og bekendte for at de skulle teste dem i minimum 6 måneder og så lavede jeg et simplet spørgeskema til dem som gav mig nok viden til at vide at mit produkt var klar til lancering.

3. Grundværdi; man skal hele tiden være fleksibel og hele tiden tilpasse sig markedet, kundernes behov, egne ideer etc., men samtidig være tro mod den oprindelige grundværdi. Et eksempel fra min hverdag: jeg siger for eksempel nej tak til ordre der ikke er fra Europa, selvom det kunne give mere indtjening, men min grundværdi med mit projekt er at bruge lokale europæiske ingredienser og kun sælge i Europa for at minimisere mine CO2 fodspor.   

4. Outsourcing…. på den billigste måde jo. Jeg fik at vide at det er så nemt at sætte en shop op på f.eks. Shopify, men jeg vidste bare at det ville tage mig alt for lang tid, så jeg fik effektiv hjælp til det mest programmeringstunge i den opsætning – vedligeholdelse tager jeg mig selv af – og det var virelig godt givet ud, da det gav mig tid til mere af det jeg er god til.

5. Sparringspartnere… det med at være to der starter op sammen, at man er to eller flere på projektet er noget jeg savner meget, jeg ønskede at lave mit projekt med nogen, men fandt bare ikke lige den der ”nogen” på det tidspunkt, men samtidig måtte jeg bare i gang. Når man er 100% sig selv savner man ofte nogen sparre med, om alting, store som små ideer etc., heldigvis har jeg bekendte i samme situation som jeg kan udveksle lidt med, men det handler også om at man kan komme meget længere hvis man kan finde sammen med den ideelle samarbejdspartner der har de stærke sider, man ikke selv har og omvendt.  

Lone Eidseth, Stifter af Wrapped in Nature.

Lone Eidseth, Stifter af Wrapped in Nature.

Cathrine Petersenarkiv